Tuzla: Premijer i rektor sa lopatama u rukama započeli projekat toplifikacije Kampusa

U Kampusu Univerziteta u Tuzli danas su simbolično započeli radovi na realizaciji projekta priključenja Kampusa na sistem daljinskog grijanja u Tuzli, koji će koštati oko 500.000 maraka.

Radove su simbolično, sa lopatama u rukama, započeli Bego Gutić, kantonalni premijer i Enver Halilović, rektor Univerziteta u Tuzli.

Novac za realizaciju ovog projekta je osigurala Vlada Tuzlanskog kantona.

– Ministarstvo prostornog uređenja i zaštite okolice je, mogu slobodno reći, u rekordnom roku provelo potrebne procedure i dovelo do potpisivanja dokumenata koji su preduslov za početak radova. Ukupna vrijednost radova koji će biti realizirani iznosi 495.981 marka firma “Termovent” iz Živinica je odabrana kao najpovoljniji ponuđač u postupku javne nabavke – kazao je Hasan Fehratović, ministar prostornog uređenja i zaštite okolice.

Rektor Halilović je kazao da je ovaj kapitalni projekat jedan je od najznačajnijih investicijskih projekata u objekte Univerziteta u Tuzli.

– Univerzitet je već ranije iz vlastitih sredstava već radio na postepenoj adaptaciji objekata u Kampusu, ali za projekat ovih dimenzija podrška Vlade je bila neophodna, kazao je rektor.

Istakao je da ovim projektom Univerzitet dobija uslovne nove prostorne kapacitete, čime podiže studentski standard i uslove studiranja na Univerzitetu u Tuzli. Realizacijom ovog projekta

Univerzitet će ostvariti značajne finansijske uštede, koje mogu biti usmjerene u dalje investicijske projekte u Kampusu.

Komentariši